Bennünk lüktet a világ...

„Premierrel” zárult 2020, próbákkal kezdődik 2021

A különös 2020-as esztendő egyik utolsó, ám éppen ezért annál felemelőbb pillanataként a Varidance társulata eljátszotta a hónapok óta finomított és a vírusidőszak alatt elkészített élőzenés tánckölteményét, a János Vitézt. A hivatalos premier időpontjában a társulat a koronavírus miatt – mind a törvényi előírások miatt, mind a megbetegedések következtében – nem tudta előadni a darabot, azonban december közepére a Varidance társulata Szirtes Edina Mókussal, valamint Ferenczi Györggyel és az 1ső Pesti Rackákkal nézők nélkül is eljátszották a darabot a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.

– Úgy érezzük, hogy jól sikerült az előadás, az a pár fő, aki külsősként láthatta, olyan visszajelzést adott, hogy jó úton járunk, jó irányban és arányokkal terveztük meg a János Vitézt. Alapvetően elégedett vagyok a darabbal, fontos volt, hogy az igazi, nézők előtt megvalósítandó premier előtt már csak apróbb finomításokat keljen végezni – fogalmazott a társulat egyik vezetője, Békefi András. – Az a tervünk, hogy március környékén bemutassuk a darabot, remek apropó lenne ehhez a március 15-i dátum. Amint bármi biztosat tudunk a János Vitéz új bemutatójának dátumáról, természetesen értesíteni fogunk mindenkit.

A Varidance társulata az ünnepeket a feltöltődéssel tölti, ami nem csak a váratlanul kemény 2020-as esztendő kipihenése miatt fontos, hanem mert januárban egy új előadást kezd el próbálni a társulat.

– Január negyedikéig mindenki pihenőt kapott, azt követően kezdünk el dolgozni azon, hogy az új darabhoz mire van szükség, milyen feladatokat kell elvégeznünk ahhoz, hogy megvalósulhasson. A tényleges próbafolyamat január tizenegyedikén kezdődik meg. Az előadásról egyelőre annyit mondhatok, hogy a táncdalfesztiválok korszakát idézi majd fel azokkal a zenékkel, amelyeken magunk is felnőttünk. A darab bemutatója február elejére van betervezve, azt követően vennénk elő ismét a János Vitézt, és a reményeink szerint akkor már végre közönség előtt is bemutathatjuk az előadást – fogalmazott Békefi András, aki azt is hozzátette, hogy természetesen a János Vitéz új előadási időpontjaira is érvényesek lesznek a már megvásárolt jegyek és bérletek.